Welkom bij

Wereldwinkel Son en Breugel

Geschiedenis Wereldwinkel Son en Breugel

De Stichting Wereldwinkel Son en Breugel is opgericht in mei 1990. Al sinds het midden van de jaren '80 waren enkele vrouwen van de groep 'Vrouwen voor Vrede' actief met het verkopen van eerlijke koffie vanuit huis. Toen in 1989 het Platform Ontwikkelingssamenwerking Son en Breugel (PLOS) opgericht werd, heeft men hiermee contact gezocht om te komen tot de oprichting van een Wereldwinkel. Nadat het PLOS in september 1989 de beschikking kreeg over een eigen ruimte in de oude meisjesschool aan de Nieuwstraat, werd tevens begonnen met de verkoop van Wereldwinkelproducten. Ondanks de afgelegen plaats was de start bemoedigend, zodat na een half jaar besloten werd om de Wereldwinkel onder te brengen in een afzonderlijke stichting.


Het oude Raadhuis schuin tegenover de huidige locatie


Omdat de locatie niet ideaal was, werd al snel gezocht naar een meer centrale plaats in het dorp. In eerste instantie werd deze gevonden in de kelder van het oude Raadhuisje. Omdat deze ruimte niet verwarmd was, was dit alleen een optie voor de zomermaanden. Later is er verwarming gekomen en kon de ruimte het gehele jaar gebruikt worden
Inmiddels zijn we verhuisd naar een pand op een A-locatie met een winkeloppervlakte van 39m2. In 2015 vierden we ons 25-jarig jubileum.